A 4-a generatie de tablete Samsung Galaxy TAB vine in 3 variante, una cu ecran de 7″, una de 8″ si cea cu ecranul de 10.1″ despre care o sa-ti zic mai multe in continuare.
Samsung Galaxy TAB 4 T535 la prima vedere este o tableta 4G cu performante destul de bune la un pret chiar rezonabil(vezi pretul actualizat aici).
Navigare rapida:
Design si Constructie
Ca toate tabletele Samsung, indiferent de pret sau dimensiuni, Galaxy TAB 4 are carcasa in mare parte construita din plastic. In schimb partea cu display-ul este in intregime acoperita cu sticla.
Ca si o comparatie intre TAB 4 si varianta anterioara, TAB 3, Galaxy TAB 4 este cu 25g mai usoara, 495g.
Plasticul mat de pe spate are o textura care imita pielea, o caracteristica care a fost intotdeauna apreciata pe toate dispozitivele marca Samsung. Tinuta in mana, tableta se simte solida, bine construita. Datorita texturii de pe spate de care iti ziceam mai sus, nu prea ai sanse sa-ti alunece tableta din mana.
Pe muchia de jos gasesti portul USB 2.0 si microfonul, iar pe partea opusa, cea de sus, se afla sloturile pt. micro SIM si microSD dar si butoanele de volum si ON/OFF. Pe laterale, atat in stanga cat si in dreapta se afla difuzoarele, pe partea stanga fiind incorporat si slotul pt. jack-ul audio.
Display-ul
Desi display-ul este de 10.1 inch, rezolutia maxima este de doar 1200×800, o valoare relativ mica in comparatie cu dimensiunea display-ului. Aceste performante slabe ale ecranului poate ar putea trece neobservate la o tableta de 7″, insa la cele de dimensiuni mari sunt imediat vizibile.

Insa in pofida rezolutiei slabe, restul caracteristicilor ecranului sunt bune. Culorile sunt naturale iar redarea este precisa. Punctul forte al ecranului de pe Samsung Galaxy TAB 4 este luminozitatea acestuia care este mult peste valorile standard(la luminozitate 100%) ale altor tablete de pe piata.
Desi este un display TFT LCD, unghiurile de vizualizare sunt surprinzator de mari, fara distorsionarea culorilor sau schimbari in luminozitate.
Performante
Procesorul incorporat pe Galaxy TAB 4 este Samsung Exynos quad-core de 1.2GHz a carui constructie este bazata pe arhitectura procesoarelor Cortex A9. Procesorului ii mai vin in ajutor si 1.5 GB DDR3 memorie RAM.
Daca e sa vorbim de utilizari banale gen navigare online, uitat la filme, aplicatii de chat si social media, tableta zboara. Se misca rapid, fara intarzieri sau sa inghete ecranul. Tranzitia de la o aplicatie la alta este fluida.
Tableta te surprinde placut si la capitolul experienta gaming, jocurile 3D ruleaza lejer chiar si la rezolutie HD.
Spatiul de stocare disponibil este de 16GB insa poate fii marit prin intermediul unui microSD cu capacitate maxima de 64GB.
Sistemul de operare cu care este dotata tableta Samsung este Android v4.4.2 KitKat.
Camera foto, Conectivitate si Baterie
Fiind o tableta Samsung ma asteptam la o camera foto destul de performanta insa adevarul e ca atat calitatea pozelor cat si a filmarilor video lasa de dorit. Tableta are 2 camere, cea frontala de 3 MP si cea de selfie de 1.3MP. Poze de calitate face doar in conditii optime de iluminare. Culorile nu sunt realistice, inclinand catre o nuanta rece.
Bateria de 6800mAh este suprinzator de longeviva. Tableta tine chiar si 15 ore in conditii de utilizare minima, iar daca ti WiFi-ul pornit incontinuu si navighezi pe net, tot te tine undeva la 9-10 ore bune.
La capitolul conectivitate situatia este pozitiva, conexiunea 4G fiind foarte stabila, fara pierderi de semnal sau alte probleme.
Concluzie
O tableta fara prea multe inovatii, insa solid construita, cu un display bine luminat si cu semnal 4G foarte bun, Samsung Galaxy TAB4 T535 ofera performante mai mult decat acceptabile si o durata indelungata de folosire insa cel mai mare avantaj este pretul relativ mic pt. o tableta cu ecran de 10.1 inch.
Daca poti trece peste faptul ca ambele camere ofera performante destul slabe, Galaxy TAB4 de 10.1″ este o tableta excelenta pentru intreaga gama de utilizatori.
- performante solide si de incredere
- baterie foarte buna cu o durata lunga de viata
- difuzoare stereo de calitate
- rezolutia mai mica a display-ului
- camerele foto de calitate slaba